Trăind cu animale de companie arată abilități sociale mai puternice la copii cu autism

copil cu autism caineUn nou studiu sugerează că nu numai prezența câinilor de companie în casă, dar de asemenea a trăi cu pisici, iepuri și alte animale ca animale de companie pot ajuta copiii cu autism șă-și îmbunătățească abilitățile sociale.

Studii anterioare arată că animalele de companie încurajează interacțiunea socială, și au existat rapoarte cu câini care au ajutat copii cu autism să-și dezvolte abilitățile sociale. Dar, înainte de acest nou studiu, făcut de un cercetător la Universitatea din Missouri (MU), nimeni nu a demonstrat că acest lucru se poate, de asemenea și cu alte tipuri de animale de companie.

Dr. Gretchen Carlisle, cercetător la Colegiul UM al Centrului de Medicina Veterinară de Cercetare pentru Interacțiunea om-animal (ReCHAI), spune că atunci când animalele de companie sunt prezente în casă, sala de clasă, sau alte împrejurări sociale, copiii au tendința de a interacționa și de a vorbi între ei mai mult.

Animalele de companie servesc drept "lubrifianți sociali", explică ea, menționând de asemeni că această creștere a interacțiunii sociale, atunci când animalele de companie sunt în jur, pare să fie adevărat la copii cu autism. Acest lucru ar putea explica asertivitatea crescută pe care ea a găsit-o la copii cu autism care au avut animale de companie la domiciliu.

"Copiii cu autism nu le este întotdeauna ușor să se angajeze în discuții cu alții", spune dr Carlisle, dar dacă un animal de companie se află în casa care copilul se află cu un vizitator și începe să întrebe despre animalul de companie, sunt mai multe șanse pentru copil să răspundă".

Continue Reading

Sângele supraviețuitorilor Ebola supus evaluării ca opțiune de tratament

bloodUn grup internațional de oameni de știința testează dacă anticorpii din sângele și serul de supraviețuitori Ebola sunt sigure și pot ajuta persoanele infectate în lupta împotriva virusului. Procesele urmează să înceapă în Guineea în câteva săptămâni. 

Oamenii de știință, conduși de Institutul de Medicină Tropicală (ITM) din Anvers, Belgia, au primit 2,9 milioane € (3,7 milioane de dolari) din partea Uniunii Europene (UE) pentru finanțarea proiectului. 

În cazul în care procesul are succes, atunci sângele și serul de la pacienți care s-au recuperat după Ebola - așa-numitul ser convalescent - ar putea fi extins rapid pentru a oferi tratamente pe termen scurt pentru pacienții din Africa de Vest în timp ce medicamente si vaccinurile sunt dezvoltate. 

Un număr substanțial de persoane care s-au infectat cu febra Ebola au supravietuit. 

Continue Reading

1 din 10 antibiotice prescrise nu are efect, arată un nou studiu

antibioticeRezultatele unui studiu dea lungul a 20 de ani care a fost publicat in BMJ și constată că 1 din 10 rețete prescrise cu antibiotice a eșuat în tratarea infecției. Aceasta marchează o creștere a numărului de eșecuri ale antibioticelor, care continuă să crească.

În ultimii 20 de ani, a existat o creștere bruscă în tulpini de microbi, care sunt rezistente la antibiotice, Organizația Mondială a Sănătății a declarat această problemă, o criză de sănătate publică la nivel mondial.

În ciuda acestui fapt, medicii de ingrijire medicală primară raportează rareori probleme de rezistență la antibiotice în propriile practici.

" Medicii de ingrijire primară și membrii ai publicului privesc în mod tipic rezistența la antibiotice ca o problemă care afectează în mare măsură pacienții din spital" scriu cercetătorii din spatele noului studiu, de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie.

Continue Reading

Tigările electronice " nu ajută pacienții cu cancer să renunțe la fumat "

Tigari electroniceUtilizarea tigărilor electronice este din ce în ce mai populară, fiind văzute ca un ajutor pentru renuntarea la fumat. Un nou studiu făcut pe pacienți cu cancer, a arătat că pacienții care utilizează aceste dispozitive au aceleași sau mai puține șanse probablile să renunțe la fumat decât cei care nu le folosesc. 

În ciuda riscurilor bine documentate pentru sănătate, care sunt generate de fumat, cercetările anterioare au arătat că fumatul poate continua mult timp după ce un diagnostic de cancer a fost dat. Autorii noului studiu spun că aproximativ două treimi din fumatorii diagnosticați cu cancer continuă să facă acest lucru chiar și după diagnosticare. 

Această continuare este problematică, deoarece fumatul poate provoca mutații noi printre supraviețuitorilor de cancer, care rezultă în forme secundare sau suplimentare de cancer primar. Fumatul poate reduce de asemenea eficitatea tratamentelor pentru. 

Incertitudinea continuă să înconjoare țigările electronice (e-țigări). Cu toate că acestea nu conțin multe ingrediente nocive pare care tigarile tradiționale le contin, cum ar fi gudron, ele conțin nicotină. Studiile au descoperit, de asemenea, că unele e-tigari contin substanțe toxice, iar cele mai multe ar putea conține substanțe cancerigene. 

Continue Reading

Uleiul de pește ar putea proteja impotriva unor leziuni ale creierului cauzate de abuzul de alcool?

ulei-de-pesteConform unui nou studiu, publicat in PLoS ONE, uleiul de pește omega-3 ar putea proteja impotriva unor leziuni ale creierului cauzate de abuzul de alcool. 

Studiile anterioare au arătat faptul că abuzul de alcool pe termen lung provoacă leziuni ale creierului și crește riscul de demență.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Loyola University Chicago Stritch Scoala de Medicina din Illinois - care au realizat acest studiu recent - anterior efectuând o meta-analiză care a constatat că, consumul de alcool la un nivel moderat, la nivel social - un maxim de două pahare pe zi pentru bărbați și un pahar pe zi pentru femei - poate reduce riscul de demență si tulburări cognitive în timpul îmbătrânirii.

Echipa a argumentat că alcool în cantități moderate "înăsprește" celulele creierului, ceea ce le face mai rezistente la daune, dar că în cantități excesive alcoolul poate distruge celulele, cauzând neuroinflamare și moartea celulelor.

Pentru a investiga măsura în care omega-3 ulei de pește poate proteja împotriva acestui prejudiciu, cercetatorii din spatele meta-analizei - cu colaboratorii de la Universitatea din Kentucky si Institutul National de abuz de alcool și alcoolism - au efectuat un nou experiment cu culturi de celulele ale creierului provenind de la șobolani.

Pe parcursul mai multor zile, au expus culturilor celulare la concentrații de alcool echivalentul a patru ori limita legală pentru conducere. Acest nivel de expunere de alcool este similar cu cel observat la alcoolicii cronici.

Continue Reading

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale ananasului?

suc ananas

Contrar credinței populare, ananasul, care a ajuns să fie cunoscut ca atare (pineapple), din cauza asemănării sale cu conurile de pin, nu are originea din Hawaii.  Cristofor Columb a adus ananasul în Europa, după una din expedițiile sale în America de Sud, de unde se crede că provine. Ananasul a devenit cunoscut ca un fruct extravagant și exotic, servit doar la cele mai generoase banchete.

Astăzi, ananasul poate fi de obicei găsit în orice magazin alimentar și în multe case din întreaga lume. În America Centrală și de Sud, ananasul este apreciat nu numai pentru gustul său dulce - acesta a fost folosit de secole pentru a trata problemele de digestie si inflamație.

Continue Reading

Cercetătorii au descoperit modul în care funcționează creierul în timpul meditației

Tipuri de mediatie

Meditația este o practică comună ce se crede că poate ajuta la reducerea stării de anxietate și stresul, precum și creșterea bunăstării emoționale. Dar cum funcționează creierul în timpul meditației ? Anumite tehnici au efecte diferite ? Un nou studiu ar putea avea răspunsurile la aceste întrebări.

Există numeroase metode de meditație: mindfulness, mantra si ghidată, sunt printre tipurile de meditații aflate pe listă. Dar, potrivit cercetătorilor studiului, incluzându-l și pe Svend Davanger, un neurolog de ​​la Universitatea din Oslo în Norvegia, toate tehnici pot fi puse intr-unul din cele doua grupuri - meditație de concentrare și meditație nondirectivă.

Ei definesc meditația de concentrare ca o tehnică care se concentrează pe respirație sau pe anumite gânduri, care la rândul său blochează alte gânduri.

Meditația nondirectivă este descrisă ca o metodă care se concentrează pe respirație sau pe un sunet de meditație. Dar în timpul aceastei practici, mintea se poate "plimba". Echipa notează că unele tehnici moderne de meditație au tendința de a se încadra în această categorie.

Continue Reading