Horoscop leu

Bioritm leu
Sansele de reusita intr-o confruntare aprinsa sunt de partea ta astazi, ca atare profita de vantul prielnic de care te bucuri azi pentru a-ti face dreptate sau a iesi primul intr-o competitie dura. Detii toate resursele necesare succesului, dar nu uita ca una din valorile care vor cantari cel mai mult in cazul unei comparatii de forte cu oameni la fel de bine pregatiti va fi calitatea! Cel mai bun va castiga cu adevarat, dar tu esti cu un cap deasupra tuturor si te poti remarca extrem de usor, tocmai pentru ca ai studiat, ai acumulat informatie si acum ai ocazia de a le pune in lumina.

Caracteristici generale ale zodiei Leu:

    Zodia Leu este condusa de un semn zodiacal pozitiv, cu trasaturi masculine. Elementul definitor pentru aceasta zodie este focul . Stabilitatea este una din trasaturile definitorii ale acestei zodii.
    Soarele, fiind planeta dominanta, ii confera nativului in Leu autoritate, vointa, hotarare, vitalitate, afectivitate, sansa si noroc in viata, generozitate, dar si orgoliu, mandrie, furie si egoism.
Legaturi ale zodiei Leu cu planetele :
Planeta guvernatoare:Soarele
Planeta carierei profesionale:Venus
Planeta dragostei:Uranus
Planeta castigurilor financiare:Mercur
Planeta sanatatii si a muncii:Saturn
Planeta casei si a familiei:Pluton
Constelatia Zodiei Leu
Linia galbena punctata marcheaza zona in care se incadreaza constelatia iar linia rosie punctata reprezinta ecliptica ( orbita imaginara descrisa de soare in miscarea lui anuala ).

Culori caracteristice zodiei Leu :
auriu, portocaliu, rosu

Pietre pretioase caracteristice :
ambra, crisolit, diamant galben

Metale specifice pentru zodia Leu :
aur

Ziua cea mai favorabila:
Duminica

Numere norocoase:
5 si 8

Principalele calitati:

    Leul are calitati de conducator. Are incredere in fortele proprii, ceea ce ii confera o siguranta specifica. Este creativ, si are spirit de echipa. Gerenozitatea il ajuta sa fie vazut foarte bine in grupurile din care face parte. Leul isi doreste in mod extrem sa fie in prim plan, sa ocupe pozitia de lider.
Defecte:

    Aroganta este o trasatura care il face pe nativul in Leu sa nu fie cel mai apreciat.
Compatibilitati cu alte zodii:

 • Leul se intelege in general foarte bine cu nativii in zodia Berbec si Sagetator, in timp ce relatia acestora cu natvii din zodia Scrpion si Varsator nu este cea mai buna.
 • Profesional, Leul colaboreaza cel mai bine cu nativii din zodia Taur.
 • Emotional, Scorpionii sunt cei mai agreeati de nativii din Leu.
 • Pe plan financiar, acestia sunt compatibili cu nativii din zodia Fecioara.
 • Din punctul de vedere al relatiilor sentimentale (casatorie / relatie intima), Leii se inteleg cel mai bine cu nativii din Varsator.

    Nativul in zodia Leu este sensibil din punct de vedere erogen in zona coloanei vertebrale.

    Leii sunt de obicei de statura mijlocie, bine facuti, cu fata ovala si trasaturi regulate. Culoarea parului este inchisa, iar ochii sunt mari si rotunzi.

    Nativul din zodia Leu isi doreste sa fie tot timpul in centrul atentiei, stiind sa isi reprezinte interesele. Are incredere in fortele proprii si este mandru de tot ceea ce are legatura cu el. Este constient de propria valoare si incearca sa ii determine pe cei din jur sa il aprecieze in mod corespunzator. Doreste sa fie respectat, este ambitios si creativ.
    Aroganta il depuncteaza pe nativul din zodia Leu. Amorul propriu si auto-admiratia nu sunt apreciate de cei din jur. Ii place sa joace teatru, si incearca sa fie stapan in tot ceea ce face.
    Pe unde trece, nativul in Leu, incearca sa lase o impresie buna ceea ce il face uneori egocentrist. Cu o personalitate puternic marcanta, el are bune calitati de conducere si organizare, iar simtul afacerilor il are destul de dezvoltat. Este mandru si se simte cel mai bine atunci cand este laudat, apreciat.
    Seninatatea cu care se apropie de oameni ii aduce mereu un castig de popularitate si din cauza aceasta devine inflacarat pana la euforie. Se entuziasmeaza usora cand lucrurile merg ca unse, dar la fel de usor se si descurajeaza ca nu merge totul asa cum doreste. Vrea sa isi traiasca viata in extrema pozitiva, ajungand uneori fie la prea multa generozitate fie la prea multa extravaganta.

    Barbatul din zodia Leu iubeste cu adevarat o singura femeie, dar mai are si aventuri pentru simplu motiv ca vrea sa se simta dorit. In dragoste el cere toata atentie posibila, nu ii place sa fie inselat, neglijat. Este extrem de gelos si posesiv.

    Femeia din zodia Leu daca intalneste un partener sincer si iubitor il va iubi si ea cu aceeasi sinceritate si loialitate pe cat o iubeste el pe ea.
Sanatatea Leilor:

    Nativii din Leu sunt sensibili la stres, ce ii poate provoca tulburari cardiace. Totusi, in general, Leii stau bine la capitolul sanatate.
Celebritati din zodia Leu:
• Napoleon
• Henry Ford
• Fidel Castro
• Neil Armstrong
• Bill Clinton
• Arnold Schwarzenegger
• Madonna
• George Enescu
• Toma Caragiu