Horoscop capricorn

Bioritm capricorn
Unii chiar nu pot face ceea ce promit azi cu atata vehementa, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vei descoperi ca n-a fost decat gura de ei! S-au aventurat in directii pe care nu le pot atinge, au facut angajamente pe care nu le pot respecta, si e frustrant sa stai pe loc din cauza exagerarilor celor care nu au stiut sa-si calculeze bine fortele. Decat sa depinzi de ei si mai apoi sa-ti incurce tie toate planurile, mai bine nici nu ai asculta ceea ce promit. Doar se bat cu pumnu-n piept de ceea ce pot face, dar vei vedea ca nu au cum sa se tina de cuvant. Nu te increde in astfel de oameni laudarosi, dar neputinciosi!

Caracteristici generale ale zodiei Capricorn:

    Zodia Capricorn este condusa de un semn zodiacal negativ, cu trasaturi feminine. Elementul definitor pentru aceasta zodie este pamantul . Activitatea (starea energica) este una din trasaturile definitorii ale acestei zodii.
    Planeta Saturn, fiind si planeta dominanta, ii confera nativului in Capricorn spiritul practic, dorinta de securitate pe toate planurile, diplomatia, seriozitatea, tenacitatea si perseverenta, dar si pesimismul, incapatanarea.
Legaturi ale zodiei Capricorn cu planetele :
Planeta guvernatoare:Saturn
Planeta carierei profesionale:Venus
Planeta dragostei:Luna
Planeta castigurilor financiare:Uranus
Planeta sanatatii si a muncii:Mercur
Planeta casei si a familiei:Marte
Constelatia Zodiei Capricorn
Linia galbena punctata marcheaza zona in care se incadreaza constelatia iar linia rosie punctata reprezinta ecliptica ( orbita imaginara descrisa de soare in miscarea lui anuala ).

Culori caracteristice zodiei Capricorn :
negru, indigo

Pietre pretioase caracteristice :
onix negru

Metale specifice pentru zodia Capricorn :
plumb

Ziua cea mai favorabila :
Sambata

Numere norocoase:
1 si 3

Principalele calitati:

    Nativii in Capricorn au simtul raspunderii si al datoriei, stiu sa se organizeze si sa persevereze in ceea ce fac. Rabdarea este una din calitatile care ii ajuta pe acestia sa depaseasca problemele ce apar in viata de zi cu zi. Capricornii sunt condusi de dorinta de a fii intotdeauna primii, de a prelua conducerea si de a administra.
Defecte:

    Pesimismul ii impiedica deseori pe nativii acestei zodie sa reuseasca in ceea ce isi propun. Acestia sufera de stari depresive si sunt materialisti.
Compatibilitati cu alte zodii:

 • Capricornul se intelege in general foarte bine cu nativii din Taur si fecioara, in timp ce lucrurile scartaie din acelasi punct de vedere cu nativii din zodia Berbec, rac si Balanta.
 • Profesional, Capricornul colaboreaza cel mai bine cu nativii din Balanta.
 • Emotional, Berbecii sunt cei mai agreeati de nativii din Capricorn.
 • Pe plan financiar, acestia sunt compatibili cu nativii din zodia Varsator.
 • Din punctul de vedere al relatiilor sentimentale (casatorie / relatie intima), Capricornii se inteleg cel mai bine cu nativii din zodia Rac.

    Nativul in zodia Capricorn este sensibil din punct de vedere erogen in special in zona genunchilor, abdomen, spate.

    Capricornii sunt de obicei de statura mijlocie, marunta, figura ovala, ten inchis si mat. Parul este negru, galbui sau roscat, ochii le sunt mici, dar privirea este una patrunzatoare.

    Nativul din Capricorn se orienteaza catre succes, datorita calitatilor sale de a fi disciplinat si a loialitatii si seriozitatii de care da dovada in afaceri. Este greu sa castigi increderea unui Capricorn, dar, in general daca acest lucru se intampla, atunci te poti baza in mod sigur pe ajutorul din partea acestuia atunci cand este nevoie. Nativii in Capricorn sunt cu picioarele pe pamant, avand un puternic simt al realitatii. Pentru Capricorn conteaza lucrurile esentiale, si incearca cu toate fortele sa isi atinga un scop. Corectitudinea si perseverenta de care da dovada intr-o relatie il face sa fie unic.
    Nativii acestei zodii sunt loiali in orice tip de relatie. In drumul sau sigur catre succes acesta evita orice fel de experiment, folosind aproape de fiecare data metoda de care este sigur ca va avea succes. Are aptitudini pentru profesiuni ca inginer, administrator, constructor sau mestesugar (in general in profesiuni legate de pamant).
    Capricornul nu este o persoana sociabila ci mai degraba una timida si retrasa, dar este o persoana de incredere, pe care te poti baza mereu. Are o mare putere de concentrare si nu face lucruri la jumatate de masura. Este genul de om care "tace si face" si nu suporta lipsa de seriozitate, superficialitatea. Rezista chiar si in cele mai dure momente, nu cedeaza usor.
    In familie este grijului cu copii, punandu-le la dispozitie tot ce crede el necesar pentru ca acestia sa duca o viata buna. Mandru, sensibil, rabdator, acesta devine taios cand reuseste sa isi controleze emotiile.

    Barbatul din zodia Capricorn este libertin si apreciaza intelegerea, de aceea are tendinta sa nu se casatoreasca prea devreme. In relatia creata este loial si pretinde acelasi lucru si partenerei sale.

    Femeia din zodia Capricorn, ca mama, stie sa comunice cu copii sai si cum sa le insufle principiile sale de viata si dragostea de libertate.
Sanatatea Capricornilor:

    Problema Capricornului din acest punct de vedere este legata de bolile cronice, fata de care este predispus, comparativ cu cele acute. Totusi, Capricornul este amenintat de fracturi, raniri (superficiale) la genunchi sau incheieturi, reumatism, raceli. O parte din nativii acestei zodii pot suferi de dereglari ale metabolismului.
Celebritati din zodia Capricorn:
• Rudyard Kipling
• Anthony Hopkins
• Annie Lennox
• Ricky Martin
• Isaac Newton
• Val Kilmer
• Isaac Asimov
• Ionel Teodoreanu
• Mihai Eminescu